Kisah Villa Nabila & Adakah Mangsa yang Hilang Sudah Ditemui. | sobriyaacob.com

Monday, November 18, 2013

Kisah Villa Nabila & Adakah Mangsa yang Hilang Sudah Ditemui.



Assalamualaikum & salam sejahtera, hari ini agak tredding balik tentang kisah villa Nabila, mengenai kes ada budak hilang, di villa nabila. Kalau anda mengikuti atau mendengar sejarah kisah villa nabila, memang banyak versi, antara versi yang saya pernah dengar kisahnya bapak nabila ini kaya raya, mak dia meninggal, orang gaji ,putih mata, nakkan harta si bapak nabila, lepas itu bunuh anak yang dijaganya bernama Nabila dan mayatnya di simen di Villa itu *Baca boleh, Percaya Jangan* :P, sebab sampai sekarang misteri villa nabila masih tidak dapat diuraikan.

Photo: Hari ini trending semula tentang Villa Nabila di Johor Bharu akibat ada 30 orang sekawan pergi ke sana mencari hantu, akhirnya hanya 7 orang sahaja yang dapat keluar dan selebihnya hilang.

Tentang Villa Nabila: "This property located at hillside of Johor known as Danga Bay. Villa Nabila has been evacuated and abandoned as result of robbery incident which claims the life of the entire tenants residing in it previously. Basically, it was learnt that the building belongs to a rich family, and it was attacked by armed robbers who went ahead and kills all the occupants’ ‘what a wickedness’’. It was reported that the souls of those killed were roaming around the compound which turn the place to be very haunting. Actually, some ghost investigators went in and miss on the process ,only to escape right after dawn."

Mohon yang punya maklumat lengkap tentang ini berkongsi di bahagian komen. - Oh! Media

Source: http://ohartis.com/2013/11/misteri-remaja-hilang-di-villa-nabila-johor-bharu/


Seperti yang anda tahu, hari ini kecoh, kononya ada sekumpulan remaja pergi ke villa nabila, lebih kurang dalam 30 orang ke sana untuk mencari hantu *buat akativiti panoramal la* / baca sumber lain kata nak buat private party?, akhirnya hanya 7 orang yang boleh keluar, selebihnya hilang, sekiranya anda mahu cerita yang selanjutnya *just google *,  berita tersebut adalah berita palsu.


Update: Pengesahan Dari Pihak PDRM, mengatakan itu sekadar khabar angin sahaja.





P/S: Nanti malam tunggu saja berita di TV, sama ada kes ini betul atau tidak, pastikan kita menerima info daripada sumber yang sepatutnya, contoh terdekat kes Kedai Nasi berani ganja, rupanya berita yang disebar adalah fitnah. Sekiranya perkara ini sahih saya mendoakan semoga mangsa  ditemui dalam keadaan selamat. Yang peliknya tak ada tempat lain ke nak pergi, tempat jin, setan.iblis bertandang jugak nak pergi, sekarang siapa yang susah?  :)  

29 comments:

  1. Aduih.. macam-macam.. huhu..

    ReplyDelete
  2. xde keje nk masok umah yak lama tinggal camtu.. aishh scary

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. tapi kalau yg jnis minat panoramal aktiviti..hutan tak hutan dorg redah he..he.. :)

      Delete
  3. macam+ ja huhuhu..villa tu mesti cantik kan kalau tak terbiar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun teringin nak lihat gambar real villa tu sbelum ditinggalkan :)

      Delete
  4. Pagi tadi layan dalam pesbuk terkejut juga... sbb klu balik JB memang hari2 lalu depan Villa Nabila tu. Awal pagi tadi emak ida hantar gambar kata jalan Danga Bay JB tu jem giler. Ingatkan ada aksiden... maklumlah pagi tadi emak ida baru selesai memberi info trafik terkini di stesyen radio RTM JB. Pastu ada orang cakap, ada orang hilang di Villa Nabila tu spt yg dalam entry tu...Ida pun terus layan pesbuk...rupanya seorang saja yang hilang sejak 16hb (sabtu)... huhu macam2 berita tersebar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh untungnya ida.. hari2 lalu dekat dpan villa tu..satu hari nanti jgn lupa singgah..konon2 wat aktiviti ponoramal.nanti boleh tlis entry pasai tempat tu..itu la yg hilang seorng tapi khbar angin ckap ramai yg hilang :)

      Delete
  5. pretty scary if it's for real. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. already scray bro..!! ha..ha..
      wish never to be in that situation bro :)

      Delete
  6. scary seyhhhh. hahahah. nice sharing.. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. tu la apsai tgok gambar pun dah scary.. apatah lg nak p :)

      Delete
  7. Sy dari pihak keluarga arwah Nabila ingin memberitahu yng mati itu tidak akan kembali ke dunia lagi. Percaya pd Allah...hidup mati kita dari Allah..bukan hantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga roh arwah tenang di sana.. alfatihah untuk arwah,..

      Delete
  8. itulah macam mane boleh jadi 23 orang ..padahal seorang saje ..adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la acik namanya khabar angin,,cepat je tersebar.. betul x betul lain kira :)

      Delete
    2. itulah tapi alhamdulilah budak tu dah jumpa

      Delete
  9. byk jugak org update pasal benda ni kt fb..ada yg kata sorg je..haha..mcm2 dorg ni..nak ganti encik seekers kot..
    niesa masukkan sobri dalam bloglist niesa ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. banyak version sangat dah kesah ni.. ok niesa.. tq ya,..
      nanti saya masukkan awk dlm bloglist saya :)

      Delete
  10. bila benda yang nak dicari rasa terganggu memang benda tu yg akan cari diorg balik

    ReplyDelete
  11. tindakan budak2 muda ni, kadang2 tak terfikir dek akal..nak seronok2 agaknya..

    ReplyDelete
  12. The latest cakap semua yang hilang telah dijumpai..some of them macam dirasuk..tak taulah kalau info yang ni pun tak betul coz ada gambar remaja-remaja yang hilang tu. kusut masai lagi..

    ReplyDelete
  13. ika tahu pasal villa nabila ni sebab trending dekat twitter,
    setuju dengan sobri, pada ika tempat2 gini dah tak payah nak pergi kut,
    ada yang dengar orang pergi tengah2 malam laa bagai nak cari hantu --'
    takde masalah so tak payah cari masalah, nanti jadi apa2 ahli keluarga juga yang risau...
    kalau "benda" tu tak kacau kita, kita tak payah kacau "dia", tempat yang dah lama ditinggalkan ni faham2 jela siapa yang huni, dah tentu laa jin, syaitan dan yang sewaktu dengannya..

    ReplyDelete
  14. Nk bermain dgn benda halus ni biarlah cukup ilmu di dada.. Semoga kita semua dijauhkan dari terjebak dgn perkara2 yg mcm ni.. aamiin.

    ReplyDelete
  15. misteri misteri...tp tu la, in the 1st place, knpa nk pegi villa tu..mmg dah xde tmpat lain ker nk pegi.....huhu..

    ReplyDelete
  16. pelik-pelik betul hobi orang sekarang ni.. dah senang nak cari susah pula..

    ReplyDelete
  17. budak tu dah dijumpai..dia pergi rumah kekasih dia ada baca tadi..adoii satu malaysia dah kena troll dengan budak tu..macam2 budak sekarang -_-

    ReplyDelete
  18. Kalau pergi masjid sembahyang berjemaah kan lebih baik, banyak faedahnya...Aduiyaii..budak-budak la ni, nak seronok-seronok, dapat penyakit..Dah jadi satu hal pulak nak mencari dia, padahal bukan hilang pun

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca