#Photo: The City Hall Housing Municipal Council, Siang & Malam | www.sobriyaacob.com

google advertising

Monday, December 23, 2013

#Photo: The City Hall Housing Municipal Council, Siang & Malam









"the said Municipality of George Town shall on the First Day of January in the Year of our Lord one thousand nine hundred and fifty seven and forever thereafter be a city and shall be called and styled the CITY OF GEORGE TOWN instead of the Municipality of George Town and shall thenceforth have all such rank, liberties, privileges and immunities as are incident to a city."



Assalamualaikum dan salam sejahtera, gambar ini di ambil lebih kurang 6 bulan yang lepas di Padang Kota pulau pinang, bagunan ini diberi nama Bagunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang / The City Hall Housing Municipal Council

Selain daripada minat menulis dan melancong, salah satu hobi saya yang masih kekal daripada zaman belajar sehingga sekarang ialah bidang Photograpy. Kemungkinan besar saya akan menguplodekan kembali gambar-gambar yang pernah saya ambil selama ini ke dalam blog untuk perkongsian di bawah #Photo. So kepada yang bosan sebab terpaksa baca entry saya yang selalu panjang lebar, lepas ini kemungkinan akan ada juga  shot & simple entry yang menceritakan lokasi / gambar yang diambil, lebih kurang photoblog album Maya saya la.. :P 


P/S: Gambar di ambil ketika waktu Petang, Senja & Malam.

34 comments:

  1. Bagus kalau meminati bidang photograpy ni... boleh buat duit.

    ReplyDelete
  2. Wahhh..siap ada album maya lg kan?hehe...suka tgk gmb bangunan tu waktu mlm...lebih canti dari siang munkin sbb ada lampu2 tu kot... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. sbab jadi canti bnyak editing..tu yg look super..tgok real2 pun memng cantik jugak...
      jagan naik muak sudah la nanti kalau asik uplode gambar je :P

      Delete
  3. kat padang kota tu kan.. pernah jugak pi melepak ngan member malam2 kalau x tau nk buat apa.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat pling heaven lpak kat peneng..tapi problem jalan selalu jem nak p sana...

      Delete
  4. kalau tengok tempat ni biasa ja..tapi bila ambil gambar cantik la pulak...

    ReplyDelete
  5. bagus klu minat photography nie..... boleh jadikan part time job.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insaallah wat masa skrg..byak suka2 just hobi..satu hari nanti mana kita tau kan :P

      Delete
  6. Replies
    1. insaallah kak..satu hari nanti..doakan ya..

      Delete
  7. Replies
    1. owh suami akak pun minat photograpy gak ke?? wow !! intresting..

      Delete
  8. memang cantik waktu malam.. suka lepak2 kt padang tu main gasing bercahaya.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he...memng cantik..tapi jalan jem..tu yg payah nak p.. adui :)
      lpak2 sambil menghirup udara sejuk..ohw indahnya dunia...

      Delete
  9. aduhh cantik-cantiknya gambar nie ^_^ suka tengok memang ada bakat dalam ambil gambar

    ReplyDelete
  10. aduhh cantik-cantiknya gambar nie ^_^ suka tengok memang ada bakat dalam ambil gambar

    ReplyDelete
  11. Cantiknya!! Mcm kat Paris pun ada rasanya bila tgk gambar ni :) Best lahh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. paris at peneng vee..ha..ha.. terima kasih :P

      Delete
  12. seriyesli, before baca tajuk entri ni tadi sy ingat gambar ni dari luar negara.. haha (: Cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..he..he.. at peneng malaysia..tapi kalau p sana seni binaan bagunan dia memng persis oversea :)

      Delete
  13. rajinnya tunggu sampai senja, malam, kalau dah minat memang kena rajin kan....teknik pencahayaan yg menarik..

    ReplyDelete
  14. fuh...stylo gmbar nie beb...bagus gak niat ko tu..sekurang kurangnya gambar2 yang ko amik dulu dapat di simpan kat blog ini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. cantik..dalam tiga-tiga tu kita suka yang last..classic...

    ReplyDelete
  16. Dulu pernah pergi time part 1 (now part 4), tak sedar plak tempat dia cantik camni!!!

    ReplyDelete
  17. no 2 tu nampak hidup . topup inti .

    ReplyDelete
  18. Salam ziarah. cantik gambarnya. Pandai orang yang snapnya. Hehe.

    ReplyDelete
  19. Wahh.. cantik pic malam tu.. padanan warna lampu yg indah.. shot gmbr pun jelas & menarik.. :)

    ReplyDelete
  20. cantik...ika ada lalu ni masa pi penang dulu..tapi lalu siang....malam rupanya lagi cantik whoaaaa!! :O
    kita sama minat laa sobri ahahaha

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca