#Photo: Heaven | sobriyaacob.com

Friday, January 10, 2014

#Photo: Heaven





Unknow


P/s: Antara semua koleksi gambar yang diambil oleh saya, i really love this shoot! diambil ketika cahaya matahari menembusi awan! it like heaven, cantik sangat panorama ketika itu, langit membiru, awan putih ke emasan disinari cahaya matahari, indahnya ciptaan ilahi :P

Tak pasti quate di atas bersesuaian dengan gambar di atas, tapi saya suka quate yang diinspirasikan daripada peace and heaven, sumber tidak diketahui *dalam sakit kita mencari kedamaian, dalam sukar dan kesedihan kita mencari kebahagian, kerana kita tahu disebalik langit yang sentiasa hitam tersembunyi beribu cahaya kerlipan bintang*  - wah puitis pulak malam ni tapi still tak boleh lawan gee dari  diari dandelion, u are champion kalau bab penulisan yang puitis dan kreatif  :P


34 comments:

  1. Subhanallah.. cantik & mempersonakan.. salam Jumaat Sobri.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bro khir..salam jumaat ya :)

      Delete
  2. nice view . saya juga tak berapa pandai cipta quote . copy paste jer yg pandai . heheee ... topup ikea

    ReplyDelete
  3. cantik....!! setiap kali naik flight mesti berebut nak duduk tepi tingkap.... hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis..
      itulah memng slalu brebut nak dyk tepi tingkap..tapi
      masalahnya memang x selalu dpat :(

      Delete
  4. cantik! saya suka juga duduk tepi tingkap, boleh snap gambar dan lihat ciptaan Ilahi... tapi selalunya tak lama sebab gayat + mabuk *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mesti selalu naik kpal trbangkan.. ar ah utung klau duk tepi tingkap..kalau bnasib baik akan jumpa moment2 indah yg bleh ditangkap gambar...memng cantik... he..he..masuk sis..almak..x leh pandang lama2 sangat la..

      Delete
  5. Lopong jap subhanallah mmg cantik

    ReplyDelete
  6. cantiknya.. kalau dibuat poskad pun boleh juga.. menabung rhb dan ikea.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah poskad.. good idea.. tapi x de org sudi nak buat sis..
      sbgai pnawar kelukaan..saya wat wallpaper laptop sendiri je ha..ha.. :)

      Delete
  7. cantiknya. saya tak pernah flight. tengok flight banyak kali pernahlah. and tolong booking utk orang. oh sedihnyer..

    apesal pulak namaku diseru2 di sini... ~.~ malu seh.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. subhannalh kekuasaan allah..
      ye gee... lpas ni bleh la naik..
      skrg air asia pun dah murah..klau x tmasuk charge tambahan sana sini..
      saya pun bkan selalu naik pun..kalau emergensi x de tiket bas..naik la..... dulu.. :)
      owh yeah.. teach me master how to write puisi2 mcm blog bunga dendelon :)

      Delete
    2. tak pandailah nak ajar orang... heee.. *blushing blushing*

      Delete
  8. pandai snapshoot pic yg cantik ni subhanallah indah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih sis.. subhannalh ciptaan allah :)

      Delete
  9. Terkasima..terpegun dengan keindahan ciptaanNya..Maha Suci Allah..

    ReplyDelete
  10. subhanallah..mmg cantik ciptaan Allah..kdg2 bila naik flight mmg suka tgk awan2 lg2 bila time ptg2 cm tu..cantik sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya le.. tapi masalah baru naik 10 minit trus mgantuk,,, ni pun kbetulan niesa..moment cantik ni saya x tertido :)

      Delete
  11. Subhanallah indah nya...terima kasih kongsi uploadkan gambar-gambar indah dari lensa kamera yg canggih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama.. x canggih pun kmera saya..biasa2 je.. subhanallah allah maha besar :)

      Delete
  12. akakpun suka ambik gambar dari flight macam ni. Syahdu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya rasa tenang dan syahdu..rasa brapa kecilnya diri ini :)

      Delete
  13. Wow, memang cantik pemandangan tu, selalu naik kapal terbang tak pernah dapat tangkap gambar secantik gamabr tersebut.

    ReplyDelete
  14. Sungguh indah alam ciptaan Ilahi...Subhanallah

    ReplyDelete
  15. Amazing shoot !!!! Ciptaan Alllah yang sememangnya indah!!!

    ReplyDelete
  16. subhanallah cantiknya.. suka juga gambar2 mcm nie.. tembak kena tepat pd waktunya. hehe

    ReplyDelete
  17. subhanallah memang cantik sangat!!

    ReplyDelete
  18. cantik gambar =)
    puisi pun indah =)

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca