Exercise | sobriyaacob.com

Tuesday, February 18, 2014

Exercise



P/s: It true, setiap kali bersenam minit yang ke 30, barulah proses pembakaran lemak dijalankan! sekurang-kurangnya bersenam selama 40  minit, 3 kali seminggu :P Tapi memandangkan dengan cuaca sekarang, mungkin boleh cuba melakukan senaman di dalam rumah seperti senaman kardio atau zumma :)  


Remember if u have are time for Blog! 
u also have are time for Exercise 
& Keep Pushing :P 




Untuk membaca tips dan panduan yang lain Mengenai panduan penjagaan kesihatan & jangan lupa like Page aku VS kehidupan untuk mendapatkan pelbagai info yang terkini atau anda boleh klik dibawah label KESIHATAN ataupun klik pautan di bawah untuk entry terdahulu.

35 comments:

  1. Assalamualaikum sobri. wahh bagus ni.. kita lepas berpantang la exercise. sekarang masa untuk tambah berat. hiewhiew ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasallam akak..ar betul tu kak..jgn wat gila waktu berpantang...bersenam..skrg waktu tambah brat bdan..baik pulih dri bersalim..slmat bpantang akak :)

      Delete
  2. lama dah tak workout..lastweek baru ingat nak pegi jogging tetiba hujan..dah laa sekarang musim panas..mcm dengki pulak hujan time2 camni..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mesti hujan waktu ko nak bsenam bro? knpa bkan waktu lain :P

      Delete
  3. Masa usia muda, rajin2 la bersenam dan menjaga kesihatan, kalau dah meningkat umur, semangat dan perasaan semakin pudar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememangnya saya bsetuju bro :) usaha itu tangga kejayaan :O

      Delete
  4. kena bersenam di dalam rumah sekarang ni.. cuaca kat luar sangat panas.. churp2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya memnadangkan cuaca skrg sngat panas..bsenam dlm rumah slah satu alternatif kita boleh buat sis :)

      Delete
  5. blh buat bila - bila masa kalau kita mmg nak buat ...

    ReplyDelete
  6. memang tak sehat kalau 24 jam depan laptop mmg perlukan exercise.. acik sekurangnya perlukan 30 minit untuk itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali skala mata kena juga lihat tumbuhan hijau..kluarkan pluh sikit2..bahaya dpan kompter sahaja...

      Delete
  7. dan paling penting kena ada motivasi berterusan.
    aku asyik malas je nak workout.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak motivasi bterusan tu yg susah bro..
      yg pnting kana tanam dlm diri,..dan cpai ...

      Delete
  8. hurmmm shin nk kena bako sikap malas nk besenam ni pon makan jam.. x cukup 30 minit #nanges

    ReplyDelete
  9. Yup bro...senaman penting untuk pastikan badan sentiasa sihat.... aku ngan wife pun skrg ni 2-3 kali sebulan gi hiking bukit2... 1-2 jam mendaki confirm byk giler burn kalori..pastu 1-2 kali seminggu gi swimming... tu jer yg kitaorg leh buat sbb klu nak gi jogging mmg takde masa.... tapi kena tau tahap kemampuan badan....takleh nak push sgt...bahaya... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya saya setuju bro..amin sambil bsenam bsama smakin mngeratkan silaraturahim :P

      Delete
  10. sekarang ni 20 minutes pun dah cukup penat..sebab too hot..nak tambah 10 minutes lagi macam tak boleh je..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he.. betul..betul..dgn cuaca skrg :)

      Delete
  11. senaman itu bagus untuk kesihatan.. kalau baru nak mula bersenama lakukan 15min dahulu supaya badan tak terkejut.. kemudian bila dah biasa baru lah boleh push to the max untuk burn kalori.... hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kena pastikan panaskan badan permulaan dan akhiri dgn sejukkan badan..barulah bdan x terkejut sangat :P elakkan injured >)

      Delete
  12. Yeahhh healthy lifestyle ^^
    Im also undergoing a healthy activity, except for my meals >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah we can doit bro...
      but meals..byak sangat dugaan :)

      Delete
  13. Huhu... Baru nak mula bersenam balik... Cuti sem panjang duk membongkah dalam bilik je... Hahaha... Entry nie bagi semangat nak senam balik... Ececece... Dah add dah... Thanks a lot!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. jom bro..tanamkan azam..start balik bsenam.,aq dlu waktu blajar la pling mlas nak bsenam..bila cuti sem baru la kluarkan pluh balik.. caiyok2..we can doit!

      Delete
  14. nak exercise itu yang liat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he.. jom2 bro mulakan bsenam balik..

      Delete
  15. Setakat ni masih diberi kesempatan pagi ahad utk berjogging atau bersenam.. klgi pun skrng saya nak biasakan guna train klu pegi kerja.. bnyk sikit langkah berjalan & jimat sket hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah bro khir..amin.. itu pun salah satu cara bsenam :P

      Delete
  16. Bila la nk bersenam nih...hehe...makan tu xdikira bersenam ke?bersenam utk mulut...hahaha

    ReplyDelete
  17. dh lama nina senam lpas hbis study.. pemalas gila. hehe.. time cuaca panas pun bdn dh berpeluh teruk.

    tq tau ckp header blog cntik wlupun nina buat merepek2 je. biasa2 saja sobri. heee

    ReplyDelete
  18. naik tangga gi office... aras 3...hari2... kira bersenam juga kan? hehe... but seriously i should start doing proper exercise...

    ReplyDelete
  19. Good info...thanks..
    Dah lama x singgah di sini...Salam Khamis

    ReplyDelete
  20. klu terlebih bersenam pun x leh juga...akan jadi muscle plak..apa2 pun tgk tujuan senam tuk apa la..

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca