Beli G-Shock Malaysia Online | www.sobriyaacob.com

Thursday, April 24, 2014

Beli G-Shock Malaysia Online


Assalamualaikum dan salam sejahtera readers! hari ini saya ingin bercerita mengenai aksesori. Akesori antara item yang wajib kita perlu pakai tidak kira sama ada lelaki atau perempuan kerana akseseri antara pelengkap untuk gaya yang kita tampilkan. Antara aksesori wajib dan sangat penting yang kita perlu ada tidak kira lelaki atau perempuan ialah JAM TANGAN. Dari kecil kita telah diajar untuk menghargai masa dan datang tepat waktunya oleh itu dengan adanya aksesori kecil yang menjadi peneman setia di tangan, tak kira di mana sahaja membantu kita untuk lebih menghargai masa, oleh itu kita semua wajib mempunyai sekurang-kurangnya 1 ulas jam tangan tapi kalau lebih lagi bagus! 

Bagi anda yang suka travel ke merata-rata tempat jam tangan dan antara item yang wajib dipakai untuk memastikan kita on time berada di sesuatu destinasi, paling penting supaya kita tidak terlepas tren, kapal terbang dan bas! dan paham-paham jelah kalau pergi mengembara sana sini dengan cara travel bacpacker kita memerlukan jam yang stylish, tahan lama dan bermutu tinggi dan paling penting good looking barulah stylo bila mengembara :P 



Good looking dan stylist itu pilihanku :P

Jadi mari saya perkenalkan antara jenama jam tangan yang menjadi kegemaran saya, still pakai daripada zaman sekolah menegah iaitu G-SHOCK. Sekiranya anda peminat tegar jenama terkenal Casio pasti anda tahu akan G-Shock iaitu salah satu label di bawah jenama yang sama seperti Baby-G yang mana telah mula menjengah dalam pasaran sejak tahun 1983. Seperti yang anda telah ketahui Casio adalah jenama terunggul dalam menghasilkan jam tangan bermutu tinggi dengan pengalaman hampirl ebih 60 tahun dalam industri. Mereka telah dikenali di seluruh dunia dengan koleksi watches dengan harga terbaik dan mampu dimiliki. Jenama dari Jepun ini menawarkan pelbagai koleksi jam tangan buat lelaki dan wanita dengan rekaan yang sangat stylish dan lebih moden.

Jenama G-Shock, jenama jam tangan kegemaran saya :P

Jam tangan G-Shock Malaysia bukan sahaja di gunakan sebagai aksesori fesyen untuk anda ketahui masa malah kini menjadi simbol dalam memperlihatkan cita rasa. Adalah penting untuk anda pilih jam yang menonjolkan personaliti anda agar menyerlahkan penampilan. Selain daripada itu jam tangan daripada G-Shock Malaysia sangat sesuai untuk mereka yang gemarakan aktiviti di luar dan suka melakukan aktiviti-aktiviti lasak. 


Koleksi jam tangan daripada G-Shock boleh di dapati dengan variasi warna yang cukup pelbagai dan pastinya akan menambat hati dan perhatian orang sekeliling. Dengan adanya pilihan warna yang pelbagai inil ebih mudah bagi anda untuk mencari jam yang sesuai dengan stail peribadi anda. Selain daripada itu G-shock Malaysia watches yang berkualiti tinggi turut mampu tahan untuk tempoh yang lama dan pastinya akan menjadi satu pelaburan yang cukup baik dan berbaloi bukan? sudah semestinya :P



Layari online fashion store terbesar iaitu Zalora Malaysia  (klik sini) untuk lihat banyak pilihan jam tangan daripada G-Shock Malaysia yang boleh dibeli secara online. Tanpa perlu keluar ke shopping malls atau kedai jam tangan, anda kini boleh buat pembelian atas talian dengan selesa dari rumah sahaja, sekarang kan zaman moden semuanya shoping pun online! Jom rasai pengalaman online shopping terbaik di Malaysia hanya dengan Zalora! apa lagi jom la cuba, pilih design mana yang berkenan di hati dan beli sememangnya tawaran yang hebat! rugi kalau anda  lepaskan peluang ini :P



44 comments:

  1. g shock tahan lasak.ada peminat tersendiri

    ReplyDelete
  2. gshock tu cantik sesuai sgt dgn orang² suka aktiviti lasak..

    ReplyDelete
  3. G shock memang terbaik...sesuai untuk lelaki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik..sesuai utk lelaki dan wanita ..smua boleh :P

      Delete
  4. dulu popular jam gshock ni.. dulu pernah ada sebijik.. tapi rasanya yg ciplak punya kot, sbb murah je.. hehe.. singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya zaman2 dulu masa saya skolah rendah..memng trends jam ni..nampaknya skrg pun sudah kembali byak org pakai...pling penting jam ni tahan lama....

      Delete
    2. kalau ori, tahan la kot.. dulu masa beli kat pasar malam je, pakai seminggu macam tu, dah k.o... heheh,..
      sekarang bila tengok yg ori, baru tau agak mahal juga yer jam ni..

      Delete
  5. G-Shock terlalu besar utk tangan shin #nanges

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tgok design lain..skrg pun dah ada design comel2 tau :P

      Delete
  6. Assalamualaikum sobri, walahiii. lawa gila.. rasa cam nak belikan untuk suami. hehee singgah menabung michelin sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..terima kasih..eh kak shiela.. jangan lupa ya beli kat husbund :P

      Delete
  7. Zaman sekolah dulu, jam tangan G-Shock ni memang glemer. Sekarang ni nampak gaya trend pakai jam tangan G-Shock dah muncul kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lama lagi kembl blik la trens g shock ni... mungkin..sbab jam ni lawa n dsign pun unik

      Delete
  8. Memang nampak bergaya dgn G-shock.

    ReplyDelete
  9. Weeewittt....entry sponser ni...hahahaha...niesa suka pakai jam biasa2 je asal cantik di mata..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. mcm mana? berminat boleh beli ya :P

      Delete
    2. dh belii jam..xminat gshock..hahaha
      menabung tyre,digi dan inti..

      Delete
  10. lelaki tampak smart n macho pakai jam tangan...klik3 menabung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..segak..bergaya...mutu dan keunggulan sis ..pakej smua d situ

      Delete
  11. saya pun pernah pakai g shock. sangat tahan lama. tak perlu beli banyak kali... tapi lelaki lebih sesuai pakai :D nampak ganaihh gitewwwwwwwwwwwwwwww.....

    ReplyDelete
  12. zalora pun ada g-shock ek? tak perasan pula ika, biasa beli kasut je kat zalora ahahahahha

    ReplyDelete
  13. Sangat recommended..tahan lasak ni..

    ReplyDelete
  14. teringat pulak zaman2 belajo dulu.... G-SHock ni famous...... tapi ye le.. awok orang tak senang... dan tak susah... dapat jam letronik biasa tu pun udah habeh seronok.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mike best ler dpt jam letronik...teman dulu dpt jam yg ada 2 jarum jer..satu pendek satu panjang....ekekekekekekeke... :D

      Delete
  15. minat gak g shock..igt nak sambar satu. baru la berjiwa mudaa...ahaks !!

    ReplyDelete
  16. G shock mmg tahan lasak.. mmg terbaik.. :)

    ReplyDelete
  17. wahh banyak yang smart2 .. kalau ikutkan hati memang nak beli tapi tangan tak boleh pakai jam ..akan gatal.. aduh

    ReplyDelete
  18. Ehem ehem .. ada dapat G-Shock free ke sebijik? hahaaa.. :D
    Betul tu suka pakai G-Shock.. especially bila buat aktiviti lasak.. sesuai sgt..

    ReplyDelete
  19. G-Shock ek...ermmmm.. g-shock ni kalau masuk air berapa dalam boleh?..ingat mmg nak cari jam yg leh masuk air... gi diving ada ler jam nak check masa...ekekekeke...jam2 khas tuk diving giler nyer mahal harganya...

    Ni review pasal G-Shock ni ada dapat jam free ker?...ekekekekekekeke... :D

    ReplyDelete
  20. kitew x mampu nk beli jam Gshock hukhukhuk

    ReplyDelete
  21. anak noe mmg suka jam Gshock ni...dah byk koleksi nya...tp noe tak beli yg ori la...sbb budak2 lg kan...x ori pun mahal gak...

    ReplyDelete
  22. Glamer jam ni...menjadi jadik faveret adik saya

    ReplyDelete
  23. I have a G Shock too, but now just keep it.

    ReplyDelete
  24. Ahhaa G-shock advertising detected... mmg cool pon jam tangan nih ;3

    ReplyDelete
  25. byk kawan laki pakai jam ni.. memang style la. hehehe :)

    ReplyDelete
  26. Ive this watch too, tp byk lagi jam jenama lain bcos I go for the designs, not the brand. Haha. Jam takda brand skalipun kalau Vee tgk cantik mmg grab terus xD

    ReplyDelete
  27. Nurul pun suka dengan design Jam ni.. memang stylo..

    ReplyDelete
  28. ooooo...dulu popular sangat, pernah ada yg tiruan punya..hihihi, masa zaman sekolah

    ReplyDelete
  29. G-Shock memang gak di ragukan lagi, tapi yang standart seperti W-735H juga tidak kalah keren loh :)

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca