Blog Mengalami Masalah | sobriyaacob.com

Wednesday, April 9, 2014

Blog Mengalami Masalah


Assalamualaikum dan salam sejahtera, mintak jasa baik anda semua untuk tolong saya dimana ada sedikit masalah apabila nak view blogs sendiri atau blog anda semua, selepas blog loading  a few seconds, akan berubah seperti gambar di bawah. lebih kurang macam kena virus or spam.



Link yang mucul di paparan blog saya : http://mypageresults.com/

Antara penyelesaian yang saya cuba lakukan, cleaning web history, cookies, spam menggunakan CCleaner, kedua unistall dan install balik semua broswer seperti google crome, mozilla pun tak berjaya. Blog hanya boleh dibuka menggunakan internet explore itupun sangkut-sangkut. Ada sebarang cadangan atau software or tool yang boleh digunakan untuk menghalang perkara ini berlaku, nak check blog kena spam?

Saya cuba bukak di laptop dan komputer yang lain masih menjadi masalah yang sama, jadi mintak jasa baik anda semua, adakah anda masih boleh aksess masuk ke blog ini dan jalan penyelesaian untuk selesaikan masalah ini.  sekiranya ada jalan penyelesaian tapi tak boleh masuk ke blog saya feel free please email at sobriyaacob@gmail.com, terima kasih.

p/s: Setakat ini saya hanya boleh masuk blog yang telah menukar dominan seperti blog mizz aiza dan blog bro khir, bagi yang blog yang menggunakan dominan blogsport seperti saya tidak boleh masuk ke blog anda, bagi yang pernah mengalami perkara yang saya mohon bantuan ada :P


Update: Feeback dari blogger yang lain, diorang ok bila masuk ke blog saya, cuma saya sendiri tak boleh masuk atau tengokkorang dan blog sendiri, lepas loading a few seconds akan keluar gambar di atas :P



Update Malam Pulak! : Selepas seharian pening dan runsing cuba pelbagai cara, solution bagi yang anda juga mengalami nasib yang sama, cara nak atasinya tolong delate widget Pin Gua! sumber- blog veesandy.blogspot.com.. insaallah masalah blog anda akan sttle. Mati-mati ingat ada orang nak hacked block aku.. maklumlah blogger popular kan? itu sangkaan sebelum banyak-banyak beristifar.. ok bye letih la.. satu hari asik godet-godet dan google nak sttlekan benda ni dan kepada semua blogger yang tolong aku stllekan masalah ini.. ribuan terima kasih aku ucapkan, nanti kalau kita jumpa aku belanja air kosong satu ya :P

28 comments:

  1. salam bro,..Alhamdulliah, fizi bukak ok je..

    ReplyDelete
  2. errr... awok pun ada problem jugak ni... sori le cho.. tak dapek nak nolong.... tapi kalo ada blogger yang tau... boleh kita berkongsi kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke.. saya pun baru je dpat solution dia.. nanti jagan lupa delate widget pin gua..nanti ok la balik

      Delete
  3. assalamualaikum..sue buka ok ja..ke laptop problem..

    ReplyDelete
  4. ok je bukak blog ni so far. try google cr solution la sbb sy pon xtau nak tolong. hehe

    ReplyDelete
  5. x pernah alami.. hope blog shin xde apa masalah huhu..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah masalah blog sobri sudah selesai.. akak menabung 3kali libresse.. :D

    ReplyDelete
  7. bro hasrul hassan dah kuarkan kat fb sbb ramai blogger yg kena . ada baiknya sobri add fb blogger2 . bila ada masalh camni , update jer status , ramai yg tolong ... libresse ok jer . heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..ok akak.. nanti saya add ya.. tq 4 help.. terima kasih :P

      Delete
  8. petang tadi cuba masuk memang ada masalah.. malam nie cuba sekali dah ok.... fuhh.... mesti rasa lega kan.... hehe...

    ReplyDelete
  9. petang tadi aku log in kat pc opis rasanya working just fine..ada gak tunggu seminit dua..hehhe..tapi membaca entry malam nie rasanya dah resolve kan problem kan???Alhamdulillah tiada perkara buruk terjadi..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah... settle jugak masalah.... :D

    ReplyDelete
  11. dah selesai masalah ya...kalau tanya kak mmg xdpt nk nolong cuma boleh tolong klik3 menabung saja...

    ReplyDelete
  12. masalah kita sama. dah fix dah tadi. alhamdulillah. aku pun ingat aku popular sampai orang nak hack blog. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. itulakan mati2 aku ingat aku ni blogger popular ,,..padahai wedget gua tu yg problem :P

      Delete
  13. yeay! selesai masalah . ehe .

    ReplyDelete
  14. ooo kira dah setel la ni... inti + libresse :)

    ReplyDelete
  15. dh ok ke ni?tiba2 blurr plak...hihi..rasanya mcm dh ok kot..harap blog niesa jgn la ada problem gak..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum sobri, ehh ada juga rakan blogger lain kena camni. buka link blog, tiba2 tertukar link lain automatik. dah ok ke belum blog ni? singgah menabung colgate sini~~~

    ReplyDelete
  17. hmm.. sy x kene lg.. kalau kene, insyaAllah akan try buat apa yg awk kongsikan ni.. tq in advance

    ReplyDelete
  18. Banyak blog yang kena kan..2x colgate untuk sobri..

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum...sobri,

    mselim3 kena gak bukak blog pagi tadi.. tp bila tgk ada blogger buat entry pasal masalah nie dan jgn penyelesaiannya buat widget guablog.. baru ok.

    mselim3

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah.. selesai juga akhirnya. Saya pun tak berapa arif ttg tu. Klu terkena kat saya pun pasti pening dibuatnya. Mmg runsing bila terkena yg mcm tu.. Semoga segala2nya berjalan lancar ye bro Sobri.. aamiin. All the best!!

    ReplyDelete
  21. Yup, Ida pun perasan ada masalah macam tu bila Ida nak baca satu blog tu (lupa dah blog apa). Tp hari ni blog bro sobri macam biasa jer...alhamdulillah dah ok

    ReplyDelete
  22. Saya punye blog pun kuar mypageresult tu.. Sedih betul.. Dah la tak berapa terer it2 ni.. Tp nnti nk try buat yg awak bgtau ni.. Thanks ye 😊

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca