Colgate Oral Healty Month 2014 | www.sobriyaacob.com

Sunday, April 6, 2014

Colgate Oral Healty Month 2014



Assalamualaikum dan salam sejahtera, adakah anda pengguna setia produk Colgate seperti saya? sekiranya ya! anda penguna yang bijak. Saya antara pengguna setia ubat gigi jenama colgate, boleh dikatakan daripada zaman datuk, ayah hingga ke saya kami menggunakan ubat gigi colgate, sampaikan hendak beli ubat gigi ayah saya akan pesan jangan lupa beli colgate nanti maksudnya nanti jangan lupa beli ubat gigi :P

Ingat tak lagi sebelum ini saya ada berkongsi tips mencegah kerosakan gigi (klik sini), antara tips yang saya kongsikan antaranya ialah Jika tidak sempat memberus gigi pada waktu makan tengahari, amalkan berkumur untuk membuang sisa makanan. Sisa makanan yang tersimpan di dalam mulut dan di celah gigi boleh menyebabkan penyakit berbahaya pada gigi. Berkumur dengan menggunakan cecair khas seperti Listerine dan Colgate Plax. Kita sedia maklum, cecair boleh sampai pada setiap sudut gigi berbanding ubat gigi pepejal.


Brush Up your Knowledge on Oral Care with Colgate.

This April, learn the importance of dental hygiene in conjunction with the Oral Health Month (OHM). Colgate proudly partners with the Malaysian Dental Association (MDA) for the eleventh time, to bring you a sparkling campaign this year themed, ‘Towards a Cavity Free Future’. Come take part in our exciting activities specially organised for you and your loved ones to get valuable tips and facts from experts, to help keep your mouth and teeth healthy throughout your entire life.

And, when was your last trip to the dentist? Well, get a dental check-up from any of the participating clinics nationwide for FREE. Learn the right way to brush, floss and rinse. How? Just click the icons below and you’ll be all smiles, all day


Anda boleh klik untuk Page Facebook Colgate (klik sini) untuk mendapatkan tips-tips penjagaan gigi terkini supaya gigi anda sihat dan kuat dan pelbagai info-info menarik, rugi tau kalau tak masuk, bagaimana caranya? boleh klik gambar yang tertera di di atas :P

Dan alhamdulilah, untuk kempen CPUV 0HM Colgate, bermakna untuk bulan april sahaja saya telah menerima 2 kampen cpuv, dan masih ada 4 kampen yang masih berjalan, alhamdulilah. Sekiranya anda berminat dengan produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh colgate jangan lupa klik iklan tersebut ya :P
   

15 comments:

  1. salam singgah. wahhhhhhh terbaik lah. harap saya pun dapat jugak kempen tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..alhamdulilah..terima kasih..
      saya juga mendoakan umi pun dpat.....

      Delete
  2. tahniah sobri.. petang ni yang keluar burung biru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. takpela kak..
      terima kasih

      Delete
    2. ok.. dah refresh baru keluar downy, digi, libresse.. :D

      Delete
  3. Tahniah Sobri..Murah rezeki...

    Kenapa semua add not foung petang-petang ni?

    ReplyDelete
  4. Wahh . Samalah , Colgate tetap di hati . Kehkehkeh :P .

    Saya me'nuffnang' Colgate jugak :)

    ReplyDelete
  5. wah wah wahhhh piwittt hehehehe
    congrats!! :D

    ReplyDelete
  6. wahhhh!byk dh cpuv ye sobri..tahniah!tahniah!
    dh click byk2 kt sini.. :D

    ReplyDelete
  7. wahhh...murah rezeki sobri...Digi lagi.. :)

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca