#Photograpy : Penang Second Bridge - Sultan Abdul Halim Muadzam Shah Bridge | sobriyaacob.com

Saturday, April 5, 2014

#Photograpy : Penang Second Bridge - Sultan Abdul Halim Muadzam Shah Bridge



Assalamualaikum dan salam sejahtera, untuk entry malam hujung minggu ini, mari saya perkenalkan Jambatan ke-2 Pulau Pinang / Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah - entry penuh bakal menyusul tidak lama lagi, masih tersimpan di Draff ya, untuk entry pengenalan ini saya uplode gambar sisi-sisi jambatan je :P

Salah satu gambar kegamaran saya, panorama di puncak tengah-tengah Jambatan ke-2 Pulau Pinang! macam mana unik bukan designya, rekabentuk ini dikenali sebagai jambatan kabel penahan / jambatan galang kotak. Menjadi jambatan yang terpanjang di Malaysia dan Asia Tenggara!


P/s: Bagi anda yang ingin melihat hasil tembakan camera saya yang lain, boleh pergi ke ruangan search taip Photograpy / Photo ya, almaklumlahlah blog saya ini blog rojak semua benda dicampurkan sekali, ada mana-mana gambar yang berkenan jangan lupa save buat wallpaper lappy ya :P


18 comments:

  1. wah.. cantik gambar jambatan itu dari sudut sisi.. menabung ford, digi., ford.. :D

    ReplyDelete
  2. Belum berkesempatan nak jengah bridge ni...

    ReplyDelete
  3. Bila saya tengok jambatan ni , saya terfikir macam mana dia orang design untuk kalis gempa . Terbaikk la engineer dia . HIHI >_<

    ReplyDelete
  4. baru upload yg sisi di sini ya...singgah klik3 dulu nanti mai lagi.

    ReplyDelete
  5. menarik la bro,..ble tembak nie?..

    ReplyDelete
  6. Kena pergi nanti ni....biler ler dpt ronda2 penang ni....hihihi..

    ReplyDelete
  7. Akhirnya siap juga jambatan ni.

    ReplyDelete
  8. Cantik...akak belum sampai ke sini lagi

    ReplyDelete
  9. dah merasa dah jambatan ni.. jauh sangat sampai boring ada kat tengah laut.. dok pikir : "bila la nk sampai ni.." hehehe

    ReplyDelete
  10. baru sekali dpt lalu kat jambatan ni....thn 2010

    ReplyDelete
  11. Indah..

    melawat sini pg ahad. ?

    ReplyDelete
  12. akhirnya, dibuka juga jambatan ini yang akan memberi manfaat bukan sahaja penduduk negeri penang tapi negeri sekitarnya juga..hehehe..its a very nice shoot bro...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Cantik.. mmg menarik bro Sobri.. teringin nak ke sana nanti... in shaa Allah.. :)

    ReplyDelete
  14. wuaaaaa...niesa jambatan p.pinang yg pertama pun xpernah smpai lg..mcm mna tu..ehehe

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca