#Photograpy : Panorama Pulau Pinang | sobriyaacob.com

Thursday, May 8, 2014

#Photograpy : Panorama Pulau Pinang


View Pulau daripada Feri, cuba cari mana satu bangunan Komtar :P

Yang ini pula berlatar belakangkan Jambatan Pulau Pinang


Pemandangan pada waktu senja, berlatar belakangkan Island :P

Yang ini pula pada waktu malam berlatar belakang demaga :P


Assalamualaikum & salam sejahtera 

Di atas gambar panorama di Pulau Pinang, lokasi yang berbeza di Island, Jambatan Pulau Pinang dan Demaga. kalau korang perasan dekat setiap gambar ada terselit Gambar kapal / feri jadi cuba cari terutama gambar yang pertama :P


Memang daripada dulu saya suka photograpy dan ini antara hobi saya pada waktu lapang untuk relexs & bersantai! suka ambil gambar yang view awesome serta exotic! kalau korang nak tahu Camera DLSR yang saya beli itu pun hasil daripada duit berblogging! thank nuffnag berkat berblogging masa zaman belajar simpan sikit-sikit earning tu cukup 10++ baru cashkan!  dapat juga merasa beli camera satu. Dan plan sekarang nak kumpul duit blogging juga untuk beli second camera G-Pro! Jadi kalau suka gambar dekat atas jangan lupa save buat wallpaper di lappy ya :P 


30 comments:

  1. gambar 1st tu mesti komtar bangunan yang paling kiri kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. betul2 tapi sayang tersilap ambil angle gambar..menara tu terambil tepi sangat..trus spoil gambar tu :P

      Delete
  2. mesti lah banguna komtar yang paling kiri sekali... walaupun dah tak berapa glemer komtar tu tapi tetap nak tengok jugak setiap kali pergi p.pinang.... hehehe....

    p/s: dah jatuh cinta ngan gopro..?? abis lahhh..... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. itulah sis..kalau dah jatuh hati ni payah..nampaknya kena kumpul duit hasil blogging la..x pun tunggu harga g-pro tu trun harga gila2 baru beli.....
      owh walpun bngunan komtar tu dipandang sepi..masuk memng x de org tapi tu la mercu tanda peneng he..he :P

      Delete
  3. Cantiknya gambar no 3 & 4 tu...

    ReplyDelete
  4. gambo first and last tu..awesome...suka gambo skyline macam tu..semoga cita2 anda tercapai..amin..

    ReplyDelete
  5. Ada jugak amik view dari feri aritu, tp pakai lumix je, tak secantik mana. Hihihi

    ReplyDelete
  6. cantik gambar2 tu sobri...patut la...minat photography upanya....
    2x whisper + Inti tuk sobri :)

    ReplyDelete
  7. owh ke penang pulak dia, heheh, cun2... pernah lalu bebetul bawah jambatan pulau pinang tak? awesome woo feelingnya, snap pics jambatan dari bawah jambatan tu, dengan backgroud langit biru... heheh ;3

    waa dasat earning nuffy dia noo... meh sis menabung lagi~ hehe ;3

    ReplyDelete
  8. Gambar2 sgt cantik.. Saya jeles sangat bro... Tahniah bro.

    ReplyDelete
  9. Cantik permandangan gmbr2 tu bro Sobri.. seronok tengok. Suka perati lama2 gmbr2 tu semua.. mmg menarik. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  10. cantik pemandangan
    subhanallah

    ReplyDelete
  11. komtaq yang kiri tu pic no 1..semua view yang sangat cantik dari lensa Sobri...gambar last tu,paling best ada star cruise..nice

    ReplyDelete
  12. Pulau pinang tetap di hati...org penang hehe

    ReplyDelete
  13. pic2 yg cantik mengagumkan view penang ni..klik3 menabung.

    ReplyDelete
  14. tahu sangat yang mana komtar......yang belah kiriiiii sekali...huuuuu
    cantiknya view ni sobri...sukaaaa :D

    ReplyDelete
  15. kamera dslr apa yg sesuai utk baru belajar ... masa sis gi penang blm ada blog . gambar tu pun tah pi mana ntah sbb guna camera my kakak ... balik mmg kami naik feri . merasa lah juga .

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak berani nak bg cadangan.. tapi saya guna dslr nikon..sebab kalau ambil gambar pada waktu siang..memng hasilnya sangat baik.. he..he.. cuba google sis meti ada byak review dslr yg bgus utk begginner :)

      Delete
  16. Cantik betul view ni, Sobri... Suka yang 1st and last tu... :)

    ReplyDelete
  17. Composition yang menarik :-) Penang ni kalau view dari feri memang cun.

    ReplyDelete
  18. Alamak.... gambar lawa2 ni... tak leh cari makan aku camni...ekekekekeke... angle cun pastu RO3 pun ok...god job bro.. a photographer in the making...tapi komen aku klu gambar landscape, kena jaga horizontalnya bro... jangan nampak senget sebelah lautnya...hihihihihi. pas ni aku dah leh jual dslr aku dah...ekekekeke....pastu beli kamera kecik dan power...senang nak bwk gi travel... berat lak rasanya nak bwk dslr...ekekekeke..

    p.s. klu ko nak klon Gopro ada bro...harga dalam RM300 lebih jer tp sebijik cam GoPro... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq my sifu.. ha..ha.. kena bayak lagi menuntut ilmu.. utk perbaiki skill... btw yg klon tu..bleh underwater tak bang?? meh sharing skit,,,

      Delete
  19. lawa... lawa... ntah bila nak ke penang lagi ;)

    ReplyDelete
  20. Pic no.3&4 tu superb la! Like sgt! Moga impian jd kenyataan... Aamiin :-)

    ReplyDelete
  21. Wowww....duit nuffnang dpt beli dslr...best ahhh...tp suka tgk night view tu...cantik sgt...

    ReplyDelete
  22. perghhhh smart siot pic ko amik nih....pandai shooting...

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca