The Liebster Award By Bro Azlan Strider | sobriyaacob.com

Thursday, May 15, 2014

The Liebster Award By Bro Azlan Strider




Assalamualaikum dan salam sejahtera dunia, bertemu lagi kita di edisi Khamis / 15 Mei 2014, seperti biasa entry kali ini saya akan menjawap soalan bro Azlan dari www.striderbuzz.com daripada segment The Liebster Award a.ka Segment Berantai, untuk segment sahaja saya telah menerbitkan 4 entry. Tengoklah dunia berapa popularnya blog aku VS kehidupan ramai betul yang meminati anda! *sambil mata di atas tangan di dada* Bagi anda yang pertama kali mendengar perkataan The Liebster Award dan ingin turut serta menyertai segment ini boleh rujuk (klik sini) entry terdahulu untuk pencerahan.


Antara soalan-soalan yang ditanya oleh Bro Azlan a.k.a Abam macho striderbuzz

Soalan-soalan aku adalah: -

1) Berapa umur korang ketika korang menulis entry ini?
23 Tahun

2) Kalau diberi peluang menjadi menteri (selain PM) portfolio menteri mana yang korang berminat?
Killer question ni! kalau boleh aku nak tukar semua menteri yang tak menjalankan tugas dengan sepatutnya yang ada di Parlimen Malaysia jenis yang makan duit rakyat, amalkan kroni, tidak telus dalam menjalankan amanah, makan rasuah paling penting bila berbahas di parliment seperti hilang arah macam beruk pun ada, tak nampak usaha untuk membantu membaiki atau menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh rakyat ! *macam lari daripada topik pulak* Setakat ini aku masih tak berminat nak menjadi mana-mana menteri ataupun ahli politik, tapi satu hari nanti siapa tahu :P

3) Kalau diberi bakat berlakon atau menyanyi, yang mana satu korang akan kejar?
Menyanyi tak ada bakat, sebab itu aku benci karoke tapi kalau orang ajak tetap pergi setakat untuk memeriahkan suasana dengan lawak-lawak bodoh aku. mungkin memilih bidang lakonan aku percaya kehebatan lakonan aku sehebat Encik Haris dalam Ombak Rindu!

4) Pasangan ajak date, Karaoke atau Movies?
Movies la, tempat sejuk dan selesa!

5) Selain daripada blog, media social apa lagi yang korang suka guna?
Facebook sahaja

6) Tempat luar negara yang paling best korang pernah pergi?
Mungkin indonesia :P

7) Pernah tak menyesal buat sesuatu?
Mestilah ada kita kan manusia, tapi lama-lama erti penyelesaian itu akan hilang! aku percaya setiap orang ada peluang dan kelebihan tersendiri.

8) Inspirasi nama blog korang
aku VS kehidupan! btw masa awal blogging aku suka guna perkataan aku, kononya blog ini aku dedikasikan untuk menulis kehidupan seharian aku, tapi hasilnya sekarang amatlah lari daripada tema dan menjadi blog rojak semuanya ada!

9) 3 perkara mengenai korang
sweet
hensom
kegilaan lelaki dan perempuan?
*masuk bakul angkat sendiri*

10) Siapa yang mula mula menjadi inspirasi untuk korang buat blog?
Masa awal-awal aku buat blog disebabkan subjet ict di tingkatan 5, tetapi sekarang korang semualah para-para bloggers yang hebat! yang sering masuk ke dalam blog aku sama ada menjadi silence reader atau tukang komen yang bertauliah, telah  menginspirasikan aku untuk terus menulis blog! Terima kasih ya :P

11) Pendapat ikhlas mengenai blog aku.
Blog www.striderbuzz.com! sebenarnya kita dah lama menjadi tukang komen mengomen blog each other! Jadi sepanjang perkenalan kita sudah banyak perubahan dan tranformasi yang hang telah lakukan di blog hang seiring dengan saranan tranformasi Satu Malaysia Dato Najib! antaranya dah tak pakai blogspot maju setapak ke hadapan! suka cara hang mengupas isu-isu semasa secara santai dan ringkas daripada sudut pandangan hang bro! blog yang ringan! memang cepat loading, penggunaan colour yang sedap mata memandang, paling penting Blog Abam Azlan antara blog kegemaran saya :)


Tadda yes! selesai jugak Saya menjawap persoalan saudara Azlan, diharapkan bro sangat berpuashati dengan semua jawapan yang diberikan. semoga hubungan kita di dunia maya terus berkekalan hendaknya! insaallah :P


P/s: Pesanan penaja! bloglist saya baru-baru ini hilang, mintak jasa baik anda semua yang telah meletakkan url blog saya kedalam bloglist anda untuk tukar kepada www.sobriyaacob.com bagi yang rajin / tapi kalau link itu still ok, tak perlulah tidak dilupakan kepada kenalan baru yang teringin nak exchange link dengan blog ini pun boleh letak sekali nanti akan saya masukkan sekali:P 


35 comments:

  1. suka 3 perkara tentang Sobri Yaacob tu :) interesting sungguh

    ReplyDelete
  2. haha jawapan nombor 3 tu x bleh bla dik..
    kalau sobri yg brlakon agaknya tersedu2 akak nanges kat panggung.. hahahaha

    blog sobri akak mmg dah letak kt bloglist akak tau..

    pstt menabung skali ;-)

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen...nampak ok drpd bloglist url lama utk sampai ke sini...xtukar xper kot..klik3 menabung.

    ReplyDelete
  4. wahh... kalau mcm ni boleh ajak pi karok.. nyanyi smpai suara rock. amacam.. nina pun kena tag tp soalan xla sehabat soalan lan ni. hahaa

    ReplyDelete
  5. idam watak haris ye bro..kah3..and satu lagi sweet x boleh blah..hahah

    ReplyDelete
  6. indon best eh? wah teringin nak g sana..

    jom exchange link ! dah letak link awak..

    http://u-mie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat shopping x best..tapi klau pantai..gunung2 diorg memng best..

      Delete
  7. kalau byk kali kena tag, soklan lain2..lama2 kenal sungguh tuanpunya blog..up close n personal...kreatif2..

    ReplyDelete
  8. heheh, tu masuk bakul ke masuk baldi tu... ;p

    eh, tak dapat sis nak menabung, ada error laa...

    ReplyDelete
  9. you have a new host? Congrats!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bro new host!
      www.sobriyaacob.com

      Thank you :)

      Delete
  10. Femes oooo Bro Sobri ni.. seperti yang selalu aku kata Bro Sobri adalah salah sorang blogger termashyur di Daerah Gerik dan Negeri Perak... Bro nyer link dari dulu lagi mmg aku letak "Sobri Yaacob Official Blog". hihihihihi.... Tahniah kerana anda telah mendapat 4 kali award liebster ni.. keep it up.. :D

    ReplyDelete
  11. salam. ehhh?? kita seumur rupanya haha
    sama - sy pun aktif blog & facebook saja..jawapan soalan 9 tu betul betul masuk bakul angkat sendiri hahahahha..kidding :)

    salam jumaat sekali lagi :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah Sobri dah ada new hosting...keep up the good works k..

    ReplyDelete
  13. wah...dh ada domain sendiri...dah makin maju sekarang...tahniah adik sobri...hehehe...
    kegilaan lelaki?? ish... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis..
      itulah hakikatnya..kegilaan semua..apa boleh buat :(

      Delete
  14. Aka belum jawab-jawab lagi liebster ni,,ari minggu lah..By the away, All the best!!

    ReplyDelete
  15. dulu pernah dgr pasal entri mcm ni tp sekrng x kurang dah...

    ReplyDelete
  16. Saya suka baca entri ni. Menarik..:)

    ReplyDelete
  17. Salam Sobri, dh lama Jm x singgah sini still remember me? Apa? X kenal? Malunya heeee
    Nanti nk try terjah blog Azlan Strider ni lah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah ing Jm.. most top traveller bloggers..he..he :)

      Delete
  18. blog awak mmg dah masuk dlm bloglist saya..

    blog saya dah ada ker dlm bloglist awak ..? hihi///

    nice q&a...cara macam ni merapatkan blogger dan readers :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course la bloglist nana trin ada dlm bloglist saya he..he.. :P

      Delete
  19. wahh..terima kasih kerana sudi menjawab soalan aku yang tak seberapa ini..hahaha...hang pun tak kurang hebatnya..skunk pun dah pakai domain (.com)..hehehe...bersama-sama laa kita maju menuju wawasan 2020..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. your wc bro..marilah kita maju seiring dgn wawasan 2020 ha..ha :P

      Delete
  20. jawapan no.9 tu terbaikkk!!hahaha...en.haris yee..

    ReplyDelete
  21. ahaksss.... perkara2 yang kita tak tau pasei SObri......

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca