The Liebster Award By Bro Sham | www.sobriyaacob.com

Thursday, May 8, 2014

The Liebster Award By Bro Sham

Assalamualaikum dan salam sejahtera, ok ini kali kedua saya post mengenai The Liebster Award, disebabkan mata masih cerah dan tak mengantuk serta sel-sel otak dapat berhubung dengan sempurna malam ini, dengan perasaan trendah hati maka saya akan joint segment "The Liebster Award" Kali ini saya tidak ditag oleh siapa tapi disebabkan ayat Bro Syam amatlah menyentap hati ini, dengan ini saya amat berbesar hati untuk menjawap Persoalan yang ditanya oleh Bro Sham dari www.shamphotography.com


Owh bagi anda yang tertanya apa itu "The Liebster Award" adakah sejenis lobster atau makanan itali ! boleh rujuk entry dahulu (klik sini)


Antara soalan-soalan Bro Sham ialah?

1) Berikan sedikit pengenalan mengenai diri anda?
Nama sobri yaacob, pemilik blog aku VS kehidupan tiada nama gelaran dalam dunia blogging, cuma kalau dah kenal rapat akan panggil Sob dan fakta paling best semua orang yang saya komen di blog mereka akan digelar Sis atau Bro sebab selalu merasakan diri ini muda serta tak ingat nama pena mereka dalam dunia blogging dan membahasakan kata diri di blog menggunakan perkataan saya supaya nampak Skema, naif serta cuba sepenuh hati untuk  menggunakan ayat tatabahasa penuh :P


2) Apakah kareta Idaman anda?
Memang dari dulu terpikat dengan kereta Ferrari! ok Honda Hybrid


3) Apakah makanan kegemaran anda
Makanan pasar malam yang best


4)Apakah permainan anda waktu kecil?
Disebabkan saya lahir 90an - randos, jenket-janket, konda kondi, tuju kasut / tin, masak-masak, main tarzan, kubang dalam sungai, race basikal dan lain-lain.


5) Apakah sukan Kegemaran?
Babminton or Senaman Kardio


6) Apakah yang korang lakukan bila marah
Diam sebentar tenangkan diri dan relex baru selesalkan masalah tu, tapi kalau betul-betul marah pergi keluar cari makanan! bila perut dah kenyang baru hati tenang *copy and paste dari jawapan entry untuk niesa*


7) Apakah rancangan televisyen atau movie yang ada gemari?
Tidak tetap mengikut trend tapi kalau katun upin dan ipin :P


8) Destinasi percutian idaman?
*Jawapan yang sama untuk soalan niesa* Tempat yang saya nak pergi buat masa terdekat ini mungkin nak pusing sekeliling Malaysia dahulu / terutama melawat semua tempat-tempat perlancongan yang ada di Malaysia, kalau boleh nak try travel secara backpacker dan bajet di Malaysia nak test kemampuan diri sama ada mampu atau tidak sebelum pergi ke destinasi yang lebih jauh!. Pada masa hadapan teringin travel ke seluruh dunia menaiki tren / kereta api, secara santai dan mempelajari culture tempat yang dilawati :P 


9) Apakah yang meyebabkan korang baca blog aku-means blog bro sham?
Suka cara penulisan yang sempoi bahasa mudah paham, banyak bercerita mengenai travel, advanture jadi blog tidak bosan dan paling penting ada banyak gambar saya dalam blog abang :P


10) Apa pendapat korang mengenai perkongsian cerita aku dalam blog?
pendapat saya, ramai yang mampu menulis tapi tak ramai yang mampu menulis yang membuat kita rasa apa yang penulis itu tulis dan membuat hati meronta-ronta untuk selalu ke blognya dan antaranya blog Bro Sham, tapi saya percaya practice make perfect! saya suka penulisan bro Sham yang sempoi menerangkan aktiviti yang dilakukan, lengkap contoh entry travel ke langkawi naik Kareta api dan Royal Belum, suka detail secara lengkap yang dikongsikan at lease mana yang membaca boleh dijadikan rujukan terutama saya yang kononya ada juga plan nak travel naik kareta api :P


11) Pendapat korang mengenai blog aku?
Sama jawapan untuk soalan 9 10 tambahan sikit saya suka baca blog travel paling penting boleh dijadikan rujukan serta gambar yang dikongsi jelas / menarik dan semua itu ada di blog www.shamphotography.com

Saya dan bro sham, bergambar semasa Pesta Sogkran 

Ok, done menjawap semua soalan Bro Sham, dan di bawah soalan saya pula, penyertaan adalah terbuka untuk semua blogger yang telah di tag atau tidak, saya memilih untuk tidak tag mana-mana bloggers, so feel free dan ingin mengeratkan lagi silaraturahim sesama kita bolehlah jawap soalan di bawah, selalunya blogger sempoi dan peramah memang akan joint! tambahan pula jenis yang stock selalu tak ada idea nak mengupdate entry :P

1) Apa definasi Travel / Bercuti bagi anda?
2) Tempat percutian yang sangat didamkan dan kenapa / wishlist 5 lokasi
3) Anda lebih suka menulis blog mengenai isu apa dan kenapa? travel, isu semasa, personal, kesihatan dan lain-lain.
4 ) 5 perkataan yang menggambar blog anda?
5) Komen ikhlas mengenai blog saya :P

Update: Nampaknya Bro sham juga telah membuat serangan balas terhadap entry saya, (klik sini) untuk membaca, walaupun kita first time bertemu untuk program FAM trip- Pengkalan Hulu memang best sebab perangai gila-gila dan sporting paling penting berjiwa muda. Untuk pengetahuan anda Abang sham dan wifenya Cheq Eem adalah pasangan bloggers! sweetkan blogger couple :P

29 comments:

  1. Oo.suka katun upin ipin rerupanya sobri..hehe

    Ada jgk geng yg sama2 mnat lgu mltr tu..tak sngka tahu.hehe ^_^

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing, heard about this before.

    ReplyDelete
  3. ahaha...byk ye kena tag..
    menabung libress utk sobri..

    ReplyDelete
  4. alololo comel.. suka upin ipin #geng

    ReplyDelete
  5. Terbaiklah Sobri...kita masih hutang somebody..he..he.

    isi dua tabung di sini..

    ReplyDelete
  6. terbayang lobster.. yumm yumm.... all the best to you!! :D

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..

    makanan kat pasar mlm,hati2..terdedah sana sini..kak pun suka jugak..

    ReplyDelete
  8. menarik kisah ni, mama singgah dari www.mamaniza.com

    ReplyDelete
  9. selamat bersegmen..moga berjaya..klik4 menabung.

    ReplyDelete
  10. HIHI . Wahh , semuanya suka berjalan and travelling . Seronoknya :D

    ReplyDelete
  11. wahhh... terbaik lah.... t.kasih sbb sudi join segmen nih..... msti bro sham hati berbunga2 kembang... hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. sis mesti hati dia berbunga2 baca entry ni :P

      Delete
  12. Nah..aku jawap balik soalan-soalan ko...ekekekekeke.... :D

    http://www.shamphotography.com/the-liebster-award-by-bro-sobri/

    ReplyDelete
  13. sis juga kena tag dgn seorg blogger ... adeh ... tggu mood .

    ReplyDelete
  14. Ala, comey plak minat upin ipin... ;D

    ReplyDelete
  15. akak pun kena tag..nanti-nantilah, belum ado maso laie haaa

    ReplyDelete
  16. noe utang ngan Khir ni tuk liebster award ni...noe pun suka upin ipin...cute sangat

    ReplyDelete
  17. Wahh.. menarik tu bro Sobri.. bab tag2 segmen ni saya slalu jadi serba salah hehee.. nak tag ke tak...
    Semoga terus sukses ye bro & mudah2an silaturrahim kita semua beroleh berkat bersama... aamiin.. :) :)

    ReplyDelete
  18. insyallah nanti sy akan join sekali bro..aritu baca entry bro sham baru tau dia ngan Che Eem ini pasangan blogger..hehehe..untung laa dapat share interest yang sama dengan orang tersayang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. noe pun tag sobri gak...hehehe http://alyadina.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-khirkhalid.html

    ReplyDelete
  20. Oooo... Tadi nampak juga The Liebster Award ni kat blog mirza syazwina. Nampak mcm menarik juga ;)

    ReplyDelete
  21. Interesting, come and support you on this wonderful Saturday!

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca