The Liebster Award By Niesa Lovecrew | www.sobriyaacob.com

Wednesday, May 7, 2014

The Liebster Award By Niesa Lovecrew

Assalamualaikum dan salam sejahtera, ok im back!!setelah lebih kurang seminggu tak mengupdate sebarang entry disebabkan wifi connection yang sangat menyakitkan hati! jadi secara automatik rasa kekok dan idea terus mati bila nak menaip, pening tak tahu nak menulis entry apa? So entry permulaan untuk bulan Mei dan terima kasih niesa sebab tag saya untuk "The Liebster Award" dan sampai sekarang i'm still thinking Liebster Award apakah itu! adakah sejenis lobster ?



Tidak silap saya segment sebegini begitu popular masa awal-awal saya berblogging pada tahun 2009-2010 boleh dikatakan selalu saja kena tag untuk segment sebegini, sama ada rajin atau malas nak joint. Apa yang saya paham segment sebegini kita akan tag kepada rakan-rakan bloggers yang peramah, mesra alam sokmo dan yang rajin datang berkunjung ke blog serta bertanyakan beberapa soalan secara santai,  sama ada nak jawap atau tidak.. tidak ada paksaan. segment ini dibuat khas untuk suka-suka dan merapatkan lagi silaraturahim sesama  bloggers dan selalunya bloggers yang sporting memang suka joint :P 


Dan sebab utama, hati ini rasa meronta-ronta nak joint jugak segment ni, of course sebab niesa yang tag dan diantara list nama yang ditag diseru-seru nama nama Abam Sobri jadi di bawah adalah jawapan-jawapan bagi soalan yang ditanya :P


1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
Tempat yang saya nak pergi buat masa terdekat ini mungkin nak pusing sekeliling Malaysia dahulu / terutama melawat semua tempat-tempat perlancongan yang ada di Malaysia, kalau boleh nak try travel secara backpacker dan bajet di Malaysia nak test kemampuan diri sama ada mampu atau tidak sebelum pergi ke destinasi yang lebih jauh!. Pada masa hadapan teringin travel ke seluruh dunia menaiki tren / kereta api, secara santai dan mempelajari culture tempat yang dilawati :P 


2. BLOGGER yang teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa?tak kisah laki ke perempuan.(jeng,jeng,jeng,hahaha)
Macam mana nak jawap ni, masalahnya niesa dalam banyak-banyak bloggers yang ada kat malaysia ni boleh dikatakan baru jumpa dua, tiga orang itupun semua lelaki, demi menjawap juga persoalan niesa im ok je date dengan mana-mana blogger lelaki or perempuan, mungkin satu hari kita boleh travel sama-sama, tapi persoalanya korang nak ke date dengan saya ? :P


3. Antara perangai pelik korang?
Perangai pelik ya, apa perangai yang terlajak normal dibuat itulah yang kelihatan sangat Pelik. 


4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
Sekarang mungkin mengharapkan ada orang bagi camera G-pro, semenjak dua menjak ni asik tengok blog blogger lain ambil gambar underwater, teringin jugak nak satu, sebab saiz camera tu kecil dan sangatlah sempoi widenya bila bergroup #selfie. 


5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
Ada keserasian! dia boleh menerima saya seadanya dan saya juga begitu, saling bantu membantu dalam proses memperbaiki diri supaya menjadi muslim yang baik :P


6. Warna yang paling korang tak suka?
Sebenarnya saya suka semua clour, tapi mungkin Pink antara colour yang kurang digemari sebab kulit tak berapa sesuai nak pakai colour sebegitu, biasalah kulit gelap :P


7. Bila marah, korang buat apa?
Diam sebentar tenangkan diri dan relex baru selesalkan masalah tu, tapi kalau betul-betul marah pergi keluar cari makanan! bila perut dah kenyang baru hati tenang 


8. Korang seorang yang.....?
Owh tak reti nilai diri sendiri, tapi apa yang orang cakap cool kadang-kadang gelabah dan sebelum buat keputusan akan menilai pendapat-pendapat orang lain dahulu tetapi selalunya pendapat yang diberi jarang digunapakai! mengikut kepala otak sendiri bergantung kepada keadaan dan situasi. 


9. Salah satu makanan kegemaran.
Makanan kat Pasar Malam


10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang.hehe
Rojak!


11. Komen ikhlas tentang blog niesa. 
Sebenarnya niesa saya pun tak sangka rupanya dulu kita pernah berjumpa sekali masa program Karnival Keusahawanan politeknik! dan saya suka baca blog niesa seronok juga baca blog  yang Tuan blog sebaya dengan usia kita. Blog yang kreatif, inovatif dan paling penting ditulis secara sempoi dan santai! :P 


Ok, done menjawap semua soalan niesa, dan di bawah soalan saya pula, penyertaan adalah terbuka untuk semua blogger yang telah di tag atau tidak, saya memilih untuk tidak tag mana-mana bloggers, so feel free dan ingin mengeratkan lagi silaraturahim  sesama kita bolehlah jawap soalan di bawah, selalunya blogger sempoi dan peramah memang akan joint! tambahan pula jenis yang stock selalu tak ada idea nak mengupdate! 

1) Apa definasi Travel / Bercuti bagi anda?
2) Tempat percutian yang sangat didamkan dan kenapa / wishlist 5 lokasi
3) Anda lebih suka menulis blog mengenai isu apa? travel, isu semasa, personal, kesihatan dan lain-lain.
4 ) 5 perkataan yang menggambar blog anda?
5) Komen ikhlas mengenai blog saya :P


10 comments:

  1. boleh jer bro.,.nanti kalau ada sesiapa yang nak organize trip2 bercuti dalam negara nanti bgtau laa..insyallah kalau aku free and xde pape boleh jer kalau nak join..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ikut!nak ikut!hahaha

      sobri!menabung ribena dan darlie jugak..heeee

      Delete
    2. why not..mugkin satu hari nanti..kita plan pkuching...niesa plak jadi host??nak tak niesa..tumpang masih bujang dah kawin susah he..he

      Delete
  2. hahaha..bagus ni...cepat betul balas...hahaha...nnt sally kena jawab jugakk...Niesa dah bising :P

    ReplyDelete
  3. waa, banyak gak soalan tu... heheh, tahniah2 ;3

    ReplyDelete
  4. 1. kita sama la sobri!teringin gak nak backpacker dan travel naik kereta api..wuaaa..mesti seronok!
    2. hehehe...mayb 1 day kita boleh g travel sama2 kan sobri?reramai ke..wahhh...mesti best...!excited lak..
    9. makanan pasar malam kt tmpt niesa xbest sgt..kalau kt sana sgt best!
    11.thanks sobri!niesa pn mcm xpercaya pulak kan..tetiba teringat mcm pernah jumpa..heee

    ReplyDelete
  5. Wah.. sini pun ada.. terbaiklah bro Sobri.. :) :)

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca