The Liebster Award By Sis Neo | sobriyaacob.com

Sunday, May 11, 2014

The Liebster Award By Sis Neo

Assalamualaikum & salam sejahtera, tadaaa!! ini adalah entry yang ketiga untuk jawapan The Liebster Award *nampak tak berapa gigihnya usaha saya untuk menjawap setiap segment yang ditag* sebelum ini saya pernah menjawap soalan yang dikemukakan oleh Bro Sham dan Niesa untuk edisi kali ini saya telah di Tag oleh Sis Neo daripada blog alyadina.blogspot.com, dan bagi anda masih tertanya-tanya apa itu "The Liebster Award" dan ingin mengambil bahagian untuk menyertai segment ini boleh rujuk entry terdahulu *klik sini*




Ini adalah soalan yang ditanya oleh sis Neo


1. Serba ringkas tentang diri anda
Nama sobri yaacob, sweet 23 dan masih single :P


3. Di negeri mana anda tinggal?
Kalau siapa-siapa yang rajin membelek setiap entry dari blog ini mesti tahu saya berasal daripada negeri mana.. jawapanya Perak Darul Ridzuan


2. Kenapa anda suka jadi blogger?
Sebab utama blog ini ditubukan atas dasar untuk subject ict masa belajar di tingkatan 5, tak boleh terangkan secara detail yang pasti masih berblogging sampai sekarang antara sebabnya hati sudah terpikat dengan keseronokan dunia blogging dan sedikit pembakar semangat income yang diterima :P


3. Kisah yang anda suka baca bila masuk blog2 orang lain.
Travel, tips ,informasi serta blog yang mempunyai banyak gambar menarik :)


4. Pengalaman paling manis masa di sekolah.
Of course la dapat surat cinta pertama :P


5. Pengalaman paling pahit masa di sekolah.
Semuanya ok, bagi saya yang pahit itulah kenangan yang paling manis :p


6. Permainan masa anda kecil (masa sekolah rendah ler)
Gelung plastik yang boleh menari-menari tu, bola sepak, masukkan air dalam botol, bawa bola dalam sudu, randos, kejar-kejar dan kebanyakan permainan ketika  sukanneka yang cikgu suruh kami  main pada waktu Pj


7. Pada usia berapa, anda mula bercintun?
Pada usia yang muda.. tetapi tersangatlah cinta monyet dan kambing


8. Bahasa negeri mana yang anda paling suka dengar?
Belah utara! tapi bahasa negeri lain pun suka juga :)


9. Genre muzik yang anda suka.
Apa yang trend! mostly muzik aqustik seperti jason miraz. make me feel relex!


10. Siapa agaknya noe ni?
Neo, seorang ibu. wanita, berkeluarga, paling penting ramah dan suka memberi komen di blog yang lain, itu yang membuatkan saya paling suka mengenai Blogger Neo serta suka membuat tabungan.. itulah ciri-ciri bloggers yang best sekurangnya tak adalah duduk di dunia khayalan sendiri :P 


11. Pendapat anda tentang blog noe ni, jujur tau. 
Simple, banyak informasi, penulisan mudah difahami dan kreatif. Blog yang cepat loading, penggunaan warna yang sedap mata memandang, senang nak baca entry :P


Ok setlle menjawap soalan yang ditanya, diharapkan hubungan kita sesama blogger akan terus berkekalan daripada alam maya ke alam realiti pulak! suatu hari nanti mungkin boleh berjumpa gethering sesama blogger atau tunggu kad jemputan kawin anak sis, insaallah. Kepada Sis Neo teruskan berbloggging dengan sepenuh hati, dan saya memang suka penulisan sis yang simple serta  penuh berinfomasi :P


  

14 comments:

  1. sis dah kena 3 tag ... ntah bila nak menjawab . sis bagi libresse n fear factor astro gempak sebagai award kat sini .

    ReplyDelete
  2. All the best, belum sempat nak menjoin...walupun ada yang menjemput..nanti 2-3 hari lagi

    ReplyDelete
  3. dah lama tak baca entry tag-mengetag ni..dulu poplar...mkn nestum mlm2..

    ReplyDelete
  4. terima kasih sbb join tag noe tu...sambil senyum membaca jawapan sobri...agak2nya ingat lg tak sape yg hantar surat cinta monyet n kambing tu...hehehehe...semoga silaturrahim kekal berpanjangan...insyaAllah...mana tau leh jumpa nanti...anak sis kawin lambat la lagi...tunggu sobri kawin la...hehehe...btw menabung 3x :)

    ReplyDelete
  5. Good way to understand more among one another!

    ReplyDelete
  6. First entry kita pun belum siap lagi..ni dah yang ketiga. tahniah Sobri..memang tak rugi dia orang tag..

    ReplyDelete
  7. Jawapan yang baik.. Setakat ini tak ada pun kene tag mana2 hahahaa selamat.. malas sket nak menjawap ni huhuu :P

    ReplyDelete
  8. banyak rahsia sudah bocor ma..

    nice

    ReplyDelete
  9. wahh...masih single lagi ke bro??boleh laa ajak girls hunting sesama pasni..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. hahahaha soklan noe & jawapan sobri tu buat akak gelak tau..
    btw, akak pn join segmen ni.. kalau senang2 nnt sobri boleh baca di http://zazaabdullatif.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html#

    ReplyDelete
  11. Wahh.. menarik orangnya bro Sobri ni hehee.. :D

    ReplyDelete
  12. Tumpang baca jawapan gak..haha...

    ReplyDelete
  13. terus teringat awok pun kena tag... tapi tak sempat algi buat entri.....

    ReplyDelete
  14. hehee... cinta kambing.. haha.. tapi mengenali serba sedikit tentang Sobri

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca