Tahun Melawat Malaysia 2014 - FamTrip Tourism Malaysia Perak | sobriyaacob.com

Monday, June 23, 2014

Tahun Melawat Malaysia 2014 - FamTrip Tourism Malaysia Perak


Assalamualaikum dan salam sejahtera readers! entry kali ini saya cuba buat secara short and simple untuk terangkan kepada anda mengenai program FamTrip yang dianjurkan oleh pihak Tourism Malaysia. Definasi dan ulasan yang saya tulis ini berdasarkan pemerhatian dan info-info yang saya dapat sepanjang menyertai program yang dianjurkan more to personal opinion :P


Seperti yang anda sedia maklum tahun 2014 adalah tahun melawat malayasia, #VMY2014 salah satu insentif yang dilakukan oleh pihak Tourism malaysia perak khasnya adalah dengan mempromosikan destinasi-destinasi yang menarik dan unik yang ada di malaysia untuk diwar-warkan kepada orang ramai sama ada pengujung tempatan atau luar negara. Bagaimana cara untuk membuat promosi salah satu caranya ialah membuat satu trip ke destinasi terpilih dengan mengumpulkan media massa dan elektronik seperti wartawan, bloggers, media dan lain-lain lagi untuk merasakan sendiri pengalaman bercuti dan membuat review based on their experiences serta mempromosikan destinasi tersebut kepada orang ramai.

Dan baru-baru ini saya berpeluang merasai sendiri cuti-cuti di dalam Malaysia, di tanah kelahiran saya Perak, pengkalan hulu di mana saya sendiri tidak tahu bahawa kita di Malaysia terutama komuniti siam juga menyambut pesta songkran seperti di thailands! Turut berpeluang merasai sendiri keindahan alam semulajadi yang masih terpelihara dengan melakukan expedisi ke gua gendang dan gua itik, satu moment yang tidak boleh dilupakan, btw nak cerita panjang pun tak guna saya pasti anda semua telah membaca pengalaman saya yang terdahulu trips- Pengkalan Hulu - The Undiscovered Trail yang tersangat awesome!

Untuk mengingatkan kembali memory daun pisang anda mengenai program FamTrip di pengkalan hulu 2014, jom layan video yang telah dihasilkan oleh bloggers tersohor Bro Sham 


 Credit - www.shamphotography.com

P/s: Sekiranya korang tengah membaca entry ini, saya masih ada di Royal Belum, almaklumlah nak jaga traffik baru dapat Be, so keja rajinkan diri buat auto post! Yang tanya saya macam mana nak joint juga macam program ini, senang cerita rajinkan diri menulis insaalah kalau anda tulis secara ikhlas, nanti adalah rezeki :P

15 comments:

  1. Sobri jd tour guide utk shin nnt ek #ngee

    ReplyDelete
  2. Salam Monday Sobri.. hati2 kat Royal Belum tu :D

    ReplyDelete
  3. Royal Belum memang awesome. Tengok kat tepi highway pun dah rasa damai nya. Tapi masuk tak pernah lagi. Kalau masuk, memang thrill habis kot. Sebab hutan dia kemain tebal.

    ReplyDelete
  4. selamat menerokai royal belum...hati2 jaga diri..klik3.

    ReplyDelete
  5. salam. wahhhh..seronokla kan hehee

    ReplyDelete
  6. Alaaaa belum balik lg ke, ada org windu sama kamu
    *matilahckpbohong

    ReplyDelete
  7. Tahniah Sobri,tak sia2 peluang yang ada,Perak sebenarnya banyak lagi destinasi menarik yang belum dibaik pulih dan diketengahkan lagi.Ada yang terbiar dan kurang pendedahan..

    ReplyDelete
  8. Enjoisss in Belum!
    Nampaknya entry Belum ko yg kuar dulu dr aku..
    Aku skang tengah musim kemalasan melampau... :)

    Teringin laa nk g program anjuran macam tu. Selit2 la nama aku lenkali. Eh, tapi takleh malas menulis ek. kikikiki...

    ReplyDelete
  9. Seronok aihhh...boleh melancong free wpn dlm malaysia...

    menabung invest,promoted content dan huawei utk sobri.. :)

    ReplyDelete
  10. berjalan sakan yer dik sobri...promoted content for u :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.... murah rezeki awak.. dapat jugak akhirnya jejak kaki ke Belum.... :D

    ReplyDelete
  12. enjoy yourself...*menulis dgn ikhlas* - good advice..keep on writing..

    das autoooo..with power comes confidence..vrooomm..

    ReplyDelete
  13. Wahh.. menariklah pengalaman2 mcm ni.. awak mmg bertuah bro Sobri kerana dpt menerokai & mensyukuri kehebatan alam semulajadi anugerah Illahi.. Perkongsian yg sgt menarik & terbaik!. T kasih.. :)

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca