Wordless Wednesday #13 | www.sobriyaacob.com

google advertising

Wednesday, April 22, 2015

Wordless Wednesday #13

Cuba Teka Apa Nama Serangga Ini ?

Wordless Wednesday: 
Entri di mana pada hari rabu semua blogger membuat satu post gambar tanpa meletakkan apa-apa description untuk menjelaskan gambar tersebut :P

17 comments:

  1. Replies
    1. scary kan :P
      pn gee.. knapa saya enggak bisa ke blog anda ya ? :P

      Delete
  2. kubui kot...tah xtau juga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la. mybe tu nama kampung..
      tapi serangga ni kami panggil lantern bug

      Delete
  3. macam berbisa je rupanya Sobri, tak tahu pula kak ana namanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya x berbisa kak binatang ni.. :)

      Delete
  4. Replies
    1. ar ah kak nana.. unik kan..
      klau siapa msk belum x jumpa bnatang ni.. rugi...
      pyh nak jmpa :)

      Delete
  5. wahh..first time tengok..cantik le pulak, nama tak tau..

    ReplyDelete
  6. Wahh comeyynya serangga tu.. unik.. :)

    ReplyDelete
  7. haaa actually i have seen this insect somewhere, tapi dalam siri dokumentari la... tak ingat dah nama local name dia apa, nice capture sob! ;3

    ReplyDelete
  8. kalau sekali imbas takperasa kan sbb seakan akan pokok jee

    ReplyDelete
  9. Tak tau...
    Part merah sejemput tu...ekor ke kepala eh?..:D

    ReplyDelete
  10. saye tahuuu!!! lantern bug namenye.. ye 10 markah utk saye.

    ReplyDelete

Komen Anda Amat Dihargai
Terima Kasih Kerana sudi membaca