Santai-Santai: 3 Perkara Yang Wanita Mahukan Daripada Seorang Lelaki | www.sobriyaacob.com

Thursday, October 31, 2013

Santai-Santai: 3 Perkara Yang Wanita Mahukan Daripada Seorang Lelaki
Cara paling senang untuk memahami seorang wanita ialah memberikan kasih sayang, layan mereka dengan baik dan bertutur kata yang menyejukkan hati mereka
 • Wanita sukakan lelaki yang boleh mendengar dan hormati idea mereka, Dimana lelaki menunjukkan rasa hormat dan mendengar keluhan mereka, itu mampu membuatkan perbezaan yang besar di mana wanita itu menilai sang lelaki dan perhubungan mereka.

 • Wanita mahukan lelaki yang bercakap benar, sebagai seorang lelaki, anda haruslah sentiasa bercakap benar dengan sang kekasih yang bakal dijadikan teman hidup. Yang paling penting komunikasi antara kedua-dua pihak, ketidak jujuran akan melahirkan rasa sangsi dan cara paling senang untuk mengekalkan perhubungan yang ada ialah sentiasa jujur dan bercakap benar antara kedua-dua pihak.

 • Wanita mahu rasakan diri mereka istimewa, wanita benar-benar mahukan lelaki yang disayangi berfikir mengenai mereka, tahu apa yang dikehendakinya dan berusaha mencari jalan supaya perkara itu terjadi, walaupun kadang-kadang tidak berhasil, usaha yang ditunjukkan oleh lelaki itu sudah cukup menunjukkan lelaki itu seorang yang boleh diharapkan untuk menjadi pasangan hidup.. Ayat ringkas seperti "Saya Sayang Awak" pun sudah cukup membuatkan wanita itu berasa  bahagia.


P/s: Sangat mudah sebenarnya kita untuk memahami hati seorang wanita, Cara yang paling mudah tahu  3 perkara asas yang penting dalam suatu  perhubungan  yang dijalinkan antaranya, Wanita sukakan lelaki yang boleh mendengar dan hormati idea mereka, lelaki yang bercakap benar dan mereka sentiasa mahukan rasa diri mereka amat istimewa. :)

9 comments:

 1. tapi lelaki cepat lupa & ambil mudah bila melibatkan hal wanita..
  tu pasal tak pikir pun cemane nak treat wanita dengan elok

  ReplyDelete
  Replies
  1. tak pe we learn from mistake :) ingat para lelaki take note ye..

   Delete
 2. betul tu..for the the important key is listenng..bukan susah sebenarnya nak dengar apa yang perempuan ingin ceritakan..

  Regards,
  -azlan-

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu bro.. listening is important key to sukses in relationship :)
   pling penting dgar isi hati mereka :)

   Delete
 3. setuju dgn 3 benda diatas :) semuanya penting dlm setiap perhubungan

  ReplyDelete
 4. Tips terbaik.. perkongsian yg menarik ni.. :) :)

  ReplyDelete

Sob - A travel enthusiast with passion for hiking, outdoor adventure, photography and writing.